Ιατρείο Μελισσίων

 
Warp Framework Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου 5, 15127 Μελίσσια 
Τηλ. 210 8105105

Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΜΗΤΕΡΑ 

Καλέστε καθημερινά: 
Κιν. 6975 88 3030

Ιατρείο Γλυφάδας

 
Warp Framework Ζησιμοπούλου 5Α & Λαζαράκη 26, 16674 Γλυφάδα 
Τηλ. 210 8105105

Σπερματέγχυση: Τι είναι και υπό ποιες προϋποθέσεις γίνεται η επιλογή της!

Η σπερματέγχυση αποτελεί μία απλή, οικονομική και παλιά μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Ουσιαστικά πρόκειται για μία μέθοδο τοποθέτησης σπερματοζωαρίων του άνδρα την κοιλότητα της μήτρας της γυναίκας από τον ειδικό γυναικολόγο. Είναι η πιο φιλική διαδικασία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για ένα ζευγάρι που πληρούν όμως συγκεκριμένες προϋποθέσεις στις οποίες θα αναφερθώ παρακάτω.

Διαδικασία Σπερματέγχυσης
Για να προγραμματιστεί η σπερματέγχυση πρέπει αρχικά η γυναίκα να έχει ωορρηξία και αυτό εξακριβώνεται με απλό υπερηχογράφημα. Λίγο πριν την προγραμματισμένη ώρα της σπερματέγχυσης ο σύζυγος χορηγεί σπέρμα. Στην συνέχεια προετοιμάζεται το σπέρμα από ειδικούς στο εργαστήριο ώστε να βελτιωθεί η γονιμοποιητική του ικανότητα. Με την επιβεβαίωση της κατάλληλότητάς του, ξεκινά η διαδικασία της σπερματέγχυσης στην οποία με ένα λεπτό και ευλύγιστο καθετήρα τα βελτιωμένα σπερματοζωάρια διοχετεύονται στην κοιλότητα της μήτρας μέσω τραχήλου. Είναι μία διαδικασία ελάχιστων λεπτών με απουσία πόνου ή ενοχλήσεως για την γυναίκα εφόσον ο γιατρός είναι εξειδικευμένος σε αυτό. Η σπερματέγχυση μπορεί να εφαρμοστεί είτε σε φυσικό κύκλο είτε μετά από διέγερση των ωοθηκών της γυναίκας με ειδικά φάρμακα με σκοπό την παραγωγή και ωρίμανση περισσότερων από ένα ωαρίων.

Υπό ποιες προϋποθέσεις επιλέγουμε την σπερματέγχυση
Είναι γεγονός ότι λίγες είναι οι περιπτώσεις που η σπερματέγχυση αποτελεί λύση σε υπογόνιμα ζευγάρια. Σε περιπτώσεις που υπάρχει ανεξήγητη γονιμότητα η σπερματέγχυση αποτελεί την πρώτη και πιο απλή μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Η καλή κατάσταση του σπέρματος του άνδρα καθώς και η διαβατότητα των σαλπιγγών της γυναίκας πρέπει να ελέγχονται πριν την διαδικασία, με σπερματογράφημμα και υστεροσαλπιγγογραφία αντίστοιχα, διότι αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της και την επίτευξη εγκυμοσύνης.

Ποσοστά επιτυχίας Σερματέγχυσης
Η επιτυχία της σπερματέγχυσης δεν υπερβαίνει το ποσοστό του 15% ανά προσπάθεια όμως πάντα επηρεάζεται από την ηλικία της γυναίκας καθώς και το αίτιο της υπογονιμότητας. Επανάλληψη της διαδιακασίας μπορεί να γίνει όμως μετά από ορισμένες αποτυχημένες προσπάθειες και δεδομένου ότι με κάθε επανάλληψη αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας, προτείνω να ξεκινήσει η διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Εάν έχετε περισσότερες απορίες σχετικά με την διαδικασία της σπερματέγχυσης , μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Η επιστήμη και η εμπειρία μου είναι διαθέσιμη για κάθε σας απορία!

Εάν αντιμετωπίζετε το οποιοδήποτε πρόβλημα στην εγκυμοσύνη σας, μην διαστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου!  

Στοιχεία Επικοινωνίας