Η πρώτη εγκυμοσύνη με τη μεταφορά της μητρικής ατράκτου σε Ελληνίδα ανακοινώθηκε στο Επιστημονικό Συμπόσιο της Institute of Life

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο "Νέοι Ορίζοντες στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση" στο Μέγαρο Μουσικής 10-12 Ιανουαρίου 2019 όπου το παρόν έδωσαν 37 Έλληνες & 27 Ξένοι Διεθνούς φήμης Ομιλητές. Στο συνέδριο αυτό είχα την ευκαιρία να μιλήσω για τον ρόλο της μήτρας στην επιτυχία της εμφύτευσης.

Η πρώτη εγκυμοσύνη με τη μεταφορά της μητρικής ατράκτου σε Ελληνίδα ανακοινώθηκε στο Επιστημονικό Συμπόσιο της Institute of Life αντιμετωπίζοντας, με τη μέθοδο αυτή, τα προβλήματα υπογονιμότητας που οφείλονται σε σοβαρές μιτοχονδριακές δυσλειτουργίες, σε γενετικά μιτοχονδριακά προβλήματα και σε επαναλαμβανόμενες αποβολές.

Σύμφωνα με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Institute of Life, η μέθοδος της Μεταφοράς της Μητρικής Ατράκτου, με την οποία για πρώτη φορά επιτεύχθηκε εγκυμοσύνη στην Ελλάδα, μπορεί να αποτελέσει τομή για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Διαβάστε Περισσότερα


Sims-Hunner Test

ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΡΑΧΗΛΙΚΗΣ ΒΛΕΝΝΗΣ

Η τραχηλική βλέννη παράγεται, κατά κύριο λόγο, από τα επιθηλιακά κύτταρα του τραχήλου της μήτρας. Αποτελείται κατά 90% από νερό και η έκκρισή της ρυθμίζεται από ορμόνες, που παράγονται στις ωοθήκες. Τα χαρακτηριστικά της (ποσότητα, χρώμα, ρευστότητα) μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια του εμμηνορυσιακού κύκλου. 

Διαβάστε Περισσότερα


Σπερμοδιάγραμμα

Το σπερμοδιάγραμμα ή η ανάλυση σπέρματος περιλαμβάνει μια πλήρη ανάλυση των παραμέτρων του σπέρματος του άνδρα και συνήθως πραγματοποιείται κατά τη διερεύνηση της υπογονιμότητας του ζευγαριού. 

Διαβάστε Περισσότερα


Παρένθετη μήτρα

Η παρένθετη μητρότητα (δανεική μήτρα) εφαρμόζεται σε ζευγάρια στα οποία οι γαμέτες είναι φυσιολογικοί αλλά η μήτρα δεν είναι λειτουργική ή η γυναίκα δεν μπορεί να κυοφορήσει για ιατρικούς λόγους. 

Διαβάστε Περισσότερα


Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση (PGD) & Προεμφυτευτικός Γενετικός Έλεγχος (PGS)

Η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση αφορά τα ζευγάρια που έχουν κίνδυνο να μεταδώσουν συγκεκριμένο κληρονομικό νόσημα στο παιδί τους, όπως η β-μεσογειακή αναιμία, η δρεπανοκυτταρική αναιμία και η κυστική ίνωση.

Διαβάστε Περισσότερα


Κρυοσυντήρηση σπέρματος – ορχικού ιστού

Η κρυοσυντήρηση σπέρματος  πραγματοποιείται με την προσθήκη κρυοπροστατευτικού υγρού, που προστατεύει τις κυτταρικές δομές των σπερματοζωαρίων από το stress που προκαλείται λόγω της σταδιακής μείωσης της θερμοκρασίας.

Διαβάστε Περισσότερα


Κρυοσυντήρηση ωαρίων – εμβρύων

Η συνεχής πρόοδος στο χώρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, έχει συχνά σαν αποτέλεσμα να προκύπτει μεγάλος αριθμός καλής ποιότητας εμβρύων σε κάθε θεραπευτικό κύκλο. Από αυτά ο εμβρυολόγος θα επιλέξει “τα καλύτερα” για να μεταφερθούν στο σώμα της γυναίκας.

Διαβάστε Περισσότερα


Καλλιέργεια ως το στάδιο της βλαστοκύστης

Η εξέλιξη των καλλιεργητικών υλικών καθώς και η βελτίωση των συνθηκών καλλιέργειας, παρέχουν τη δυνατότητα καλλιέργειας των εμβρύων στο εργαστήριο, έως το στάδιο της βλαστοκύστης. Η βλαστοκύστη είναι το αναπτυξιακό στάδιο του εμβρύου, την 5η ή 6η ημέρα μετά τη γονιμοποίηση και αποτελείται από περίπου 100 κύτταρα.

Διαβάστε Περισσότερα


Ενδοωαριακή έγχυση σπερματοζωαρίου/ Μικρογονιμοποίηση (ICSI)

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα σπερματοζωάρια αδυνατούν να γονιμοποιήσουν τα ωάρια με τη μέθοδο της κλασικής εξωσωματικής γονιμοποίησης. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται όταν οι παράμετροι του σπέρματος (αριθμός, κινητικότητα, μορφολογία) είναι κάτω των φυσιολογικών ορίων.

Διαβάστε Περισσότερα


Κλασική εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF)

Η εφαρμογή της κλασικής εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) ενδείκνυται  στις περιπτώσεις που η υπογονιμότητα οφείλεται σε απόφραξη ή έλλειψη των σαλπίγγων, ενδομητρίωση, ήπια ολιγοζωοσπερμία, δυσλειτουργία των ωοθηκών και άγνωστη αιτία (unexplainedinfertility). 

Διαβάστε Περισσότερα


  • 1
  • 2